HCA hírek

Ezen az oldalon a legfrissebb információinkat láthatod az április 7-8-i milánói Mintacég Túrával kapcsolatban.

Amennyiben bármi új információnk van, azt ezen az oldalon megtalálod.

2020. március 9.

A hétvégén április 3-ig korlátozott mozgást rendelt el az Olasz kormány Lombardiában. Ez nem a korábbi „vörös zóna" kiterjesztése, hanem egy megelőző intézkedés.

Reményeink szerint továbbra is akadály nélkül tudunk április 6-án megérkezni Olaszországba.

Az alábbi hivatalos oldalakon hallgathatják meg a fejleményeket:

2020. március 2.

Friss hírek Corona vírus Olaszország-Magyarország

A Milánói Dómot újra megnyitották a látogatók előtt.

A mai napon a Nemzeti Közegészségügyi Központ zöldszámán azt a tájékoztatást kaptam, hogy nem előírás (és nevettek is rajta) hogy bárki, aki MOST Olaszországból nem karanténozott területről visszatér karanténozza magát (akár önkéntesen is). A hatóságok jelenleg maguk határozottan NEM karanténoznak senkit, hacsak erősen Corona vírus fertőzésre nem utaló tünetei vannak.
Annyit kérnek, csak ha valaki tapasztal bizonyos konkrét torok vagy tüdőgyulladásos tüneteket, akkor forduljon a háziorvosához.

Az áprilisi utunkra rákérdezve nevetve mondták, hogy addigra már „hol lesz ez a vírus!”

Valószínűleg ezen a héten Olaszországban is feloldják az érintett területek karanténját, melyek 160 kilométerre vannak a repülőtértől, ahol leszállunk.

Az utunk során Nem használunk a repülőn kívül tömegközlekedési eszközöket, és nem érintünk olyan helyeket, útvonalakat, melyek érintettek lennének. Nem jellemző hogy olyan helyeken fordulnánk meg ahol tömegek vannak. Az Egri vízilabdacsapatot sem karanténozták vagy korlátozták például Magyarországon, akik Bresciában jártak. (Ők is Bergamo reptéren át repültek, mint az Erdélyi résztvevőink.)

Az Olasz hatóságok nagyon előrelátóak, és gondosak, de kérik, hogy senki ne dőljön be a pánikkeltésnek.

A Külügyminisztérium Külügyi szolgálatának ránk leginkább érvényes tájékoztatása a következő:

„2020. 02. 28.

Magyar fuvarozók figyelmébe:

A szigorú karantén alá vont területen (vörös zóna – Kb átlag 100 km-re leszünk ezektől a területektől.) kívül az észak-olaszországi fuvarozás akadálytalanul zajlik, nincs korlátozva sem a belföldi, sem a külföldi árufuvarozás.

Észak-Olaszországba irányuló, vagy azon keresztülhaladó út esetén indulás előtt tájékozódjanak a tervezett útvonalat érintő esetleges korlátozásokról.

Az olasz autópályák teljes mértékben járhatók, a járvány miatt nincsenek és a hatóságok jelenleg nem is terveznek lezárásokat;

Az indulást megelőzően vegyék fel a kapcsolatot az észak-olaszországi partnerükkel és bizonyosodjanak meg arról, hogy az olasz partner a megbeszélt időben kész átvenni, vagy átadni az árut;

Az olasz hatóság felhívja a fuvarozók figyelmét arra is, hogy a szállítmányozási szerződés visszamondását vis maior szabályra való hivatkozással nem látják megalapozottnak, hiszen jelen pillanatban a szerződés szerinti teljesítés nem ütközik érdemi akadályba; ez alóli kivételt csak a vörös zóna területei képeznek.

A fentiek mellett javasoljuk, hogy indulás előtt szerezzenek be megfelelő maszkot és kézfertőtlenítő gélt, kerüljék a testi kontaktust és a tömeget.

A boltok a megszokott rend szerint működnek, élelmiszer beszerezhető.

Figyelemmel a járvány terjedésére, az olasz hatóságok szükség szerint előírhatnak a szabad mozgást korlátozó rendelkezéseket, éppen ezért javasoljuk, hogy a leginkább érintett tartományokban csak addig maradjanak, ameddig az feladatuk ellátásához feltétlenül szükséges.”

Az április 6-i út során higiéniai eszközöket ésszerű keretek közt biztosítunk, de mindenki saját belátása szerint hozzon magával olyan higiéniai cikkeket, melyekkel kényelmesen érzi magát.

Javasoljuk tovább utasbiztosítás kötését az utazás időtartamára, melyre utazási irodák és biztosítók szakosodnak.

Rendszeresen igyekszünk naprakész információkkal ellátni minden résztvevőt.

Minden jel szerint áprilisra ez már csak kellemetlen emlék lesz, amit az élményekkel és nyereségekkel teli körutunk sokszorosan kompenzálni fog.

17:35-nél hivatalos Olaszországi tájékoztató

Naprakész hivatalos utazási információk a Külügyminisztériumtól:

2020. február 26. 14:52

Közlemény - Corona vírus kérdések

Eddig minden helyi kapcsolatunk azt erősítette meg, hogy semmilyen veszély nem azonosítható azokban a helységekben, ahol a Milánói túra megfordul. Olaszország más területei érintettek.

Pier Paderni nem lakik az érintett tartományok egyikében sem, és nincs tervben látogatása ezekbe az elkövetkező hónapokban.

Az Olasz hatóságok elébe kívánnak menni bármi komolyabb terjedésnek, ami elsősorban az időseket, HIV fertőzötteket és szervátültetésen átesetteket veszélyeztethetné. Ezért rendelték el, 11 faluban, hogy a lakosságuk ne hagyja el a falut. A falun belül szabadon járhatnak, mert a vírus nagyon gyorsan elpusztul és a fertőzöttek 80 százaléka 2 nap alatt kigyógyul és immunissá válik a vírusra.

Az ENSZ egészségügyi világszervezete (WHO) szintén megerősítette, hogy nincs utazási tilalom Olaszországba vagy onnan kifelé.

WHO tájékoztató

Amit tudni érdemes a koronavírusról – Prof. Dr. Duda Ernő | egyetem tv