Az embereid keményen dolgoznak és hegyeket mozgatnak meg? Legalábbis úgy tűnik, hiszen elfoglaltak.

2002-ben egy kampány keretén belül 500 diák fejenként egy-egy ásóval a sivatagban a domb egyik oldaláról elindulva majdnem fél méterrel odébb rakta a dombot. Az akciónak üzenete volt, arról, hogy a hit hegyeket mozgat.

A te embereid is hegyeket mozgatnak meg? …

Szerintem egy másik üzenete is volt: megeshet, hogy az embereid ténylegesen hegyeket mozgatnak meg, mégis semmi hasznosat nem állítanak elő.

Olyan is van, hogy a beosztott látványosan nem csinál semmit.Most nem arról van szó, amikor az embereid látványosan nem csinálnak semmit. Az egy másik kategória.

Az az igazság, hogy hihetetlen sokat lehet dolgozni, anélkül, hogy bármi különösebben értékeset állítanánk elő.

Ha nem hiszed, nézd csak meg ezt a pár példáját a haszontalan időtöltésnek:

Félkész termékek

Ha az ügyfélnek egy olyan terméket adunk, ami félkész, rossz vagy csak simán silány minőségű, annak egy csomó plusz munka lesz az eredménye. Persze ez hasznos munka, de elkerülhető lett volna, ha már rögtön jól csináltuk volna meg.

De ez ugyanígy igaz a szervezeten belül. Ha egy titkárnő temérdek hibával gépeli le azt, amit a főnöke mond, akkor neki vagy valaki másnak még egyszer gondosan végig kell mennie rajta, és ki kell javítania.

Kihagyott lépések

Egy szélsőséges eset, de ha egy autóból kihagyják a féket, az valószínűleg balesetet fog okozni. Persze nem, hiszen már a forgalomba helyezés előtt megbukik. Az eredmény? Vagy utólag próbálják beszerelni, ami nem kis munka, vagy kezdik az egészet újra, ami azt jelenti, hogy teljesen haszontalanul töltötték az idejüket.

Minden terméknek megvannak az összetevői, és azok a lépések, amelyek az előállításukhoz kellenek. Ha ezeket kihagyják, az biztos, hogy további “kemény munkát” fog eredményezni.

A majdnem

Vannak nyertesek és majdnem nyertesekA majdnemek termérdek mennyiségű plusz munkát és haszontalan időtöltést tudnak okozni. Majdnem kipakoltuk a teherautót. A teherautó pedig 10 perc múlva továbbáll.

Aztán egy várossal odébb jár má, amikor rájön, a majdnem az nem jelenti, hogy teljesen. Ekkor visszafordul, és befejezi, amit elkezdett. Ment vagy 200 kilómétert teljesen “hasznosan”.

Ezt előszeretettel alkalmazzák magyar focikörökben. Majdnem kijutottunk. Majdnem megszorítottuk a hollandokat. Majdnem nyertünk. Majdnem gól volt. Az előrelépés egyfajta hamis képét adja, és részben ennek köszönhetően a tényleges előrelépés nem történik meg.

Persze ezt "mindenki tudja". Így 30 év után.

 

L. Ron Hubbard összesen 51 módját sorolta fel, hogy hogyan lehet egy céget feltölteni kemény és szorgalmas munkával, aminek semmi értelme.

Vannak kirívó példák, mint az ötszáz diák esete az ásóval. És vannak, amelyek szinte észrevétlenül meghúzódnak a cégedben.

Te milyen példákat tudnál adni erre? Írd meg őket ide: partnerkapcsolat@hca-iskola.hu

Ha szeretnéd újrahasznosítani az embereid munkaidejét, akkor vegyél részt a Cégteljesítmény kulcsa tréningünkön.

Mit is nyerhetsz belőle?

 • Hogyan tudod motiválni az embereidet?Hogyan tudod motiválni az embereidet?
 • Hogyan érheted el, hogy az embereid hatékonyabbak és termelékenyebbek legyenek?
 • Mi a titka annak, hogy a vezetőid és beosztottjaik önállóan cselekedjenek?
 • Hogyan tudod mérni a embereid hatékonyságát és termelékenységét?
 • Honnan tudhatod, melyik embereidben bízhatsz meg?
 • Hogyan lehetsz biztos abban, hogy nem lopnak meg, csapnak be, vagy ha mégis akkor, kik azok, és hogyan szabadulj meg tőlük fájdalom mentesen?
 • Mi a legfőbb csapatépítő erő és Mint vezető/tulajdonos mi a TE szereped ebben?
 • Miért van az, hogy alig lehet találni egy normális embert a munkákra? - Te hogyan tudsz ezen változtatni a cégedben?
 • Milyen emberekre is van valójában szükséged?
 • Mit kell erősítened ahhoz, hogy fejleszteni tudd a meglévő embereid és az újak képességeit – úgy, hogy ez gyakorlatilag nem kerül egy filléredbe sem!
 • Ha leesnek a bevételeid, pontosan mit kell tenned, hogyan kell szervezned, hogy ismét fizetőképesebb legyen a céged?

Mindez sok gyakorlattal, mert ezen a tréningen nem lehetsz néző!

FIGYELEM: A tréning a felépítése miatt csak korlátozott létszámban érhető el. Ez azt jelenti, hogy max. 8 fő vehet rajta részt! Ennek oka, hogy minden résztvevő személyes jellegű kérdéseivel, problémáival kielégítően fogunk foglalkozni, ha erre a résztvevő igényt tart.

Időpont: 2014. december 4-5.(10:00-17:00)

Ára: 150.000 Ft + ÁFA/fő

Akik eddig részt vettek, ezt mondták:

K. András

Sok használható eszközt kaptam. Ilyen volt például a felesleges extra munka kiszúrása, hogy valóban megértsék az utasításomat. Az előadó nagyon gyakorlatias volt, és jó példákat hozott fel. A légkör nagyon jó volt és másoknak is szívesen ajánlanám, mivel itt meg fogják tudni, hogy miért nem értik meg az utasításaikat. - K. A.

B. Csaba

Érdemes volt eljönnöm erre a tréningre, mivel sok használható eszközt kaptam. Például megértettem, hogy kiáramlás mennyisége hozza a beáramlást, ezért is rengeteget fogok telefonálni és időpontot egyeztetni bemutatókra. Az előadó minden szempontból kiváló volt, és a légkör is remek volt. Az én elvárásaimnak abszolút megfelelt, minden egyes tréning után jobb állapotban megyek haza, emellett azonnal használható gyakorlati tudást kapok. - B. Cs.

kzsolt

Ami kifejezetten tetszett az a szervezési tábla és a résztermék lista felállítása volt. Az előadó jól felkészült elméleti tudású, jó gyakorlati érzékkel rendelkező kitűnő oktató, és emellett sikerült egy jó légkört kialakítania. Megfelelt az elvárásaimnak, ezért szívesen ajánlom barátaimnak. Ez a tréning egy bőségesen megtérülő befektetés. - K. Zs.

szabotibor

Mindenképpen megérte eljönnöm erre a tréningre! Például olyanokat ismertem meg, mint a funkciós ciklus, megfigyelés, értékes végtermék résztermék lista… stb. Az előadó hozzáértését maximálisnak éreztem. Végig figyelemfelkeltő volt az egész előadás. Úgy gondolom, hogy ha valaki vezető pozícióban van, akkor mindenképpen részt kell vennie egy ilyen tréningen. - Sz. T.

TPL_KALLYAS_TOTOP