Hiszed vagy sem, cégvezetők közt az egyik legfőbb nehézség, azontúl hogy hogyan is találjanak jó embereket az az, hogy hogyan motiválják az embereiket, hogyan érjék el, hogy az embereik a magukból fakadó ösztönző erőt megtalálják, és nagy kedvvel végezzék a munkájukat.

Ha ezt megtalálnák, és önállóan, nagy kedvvel és hatékonyan igyekeznének dolgozni, az hogyan változtatná meg az életed?

Tegyük fel, hogy jó hatással van rá, és nézzük meg, mi lehet ennek az egésznek az alapja?

Amikor sikerülnek a dolgok, igazán jó a kedvünk!Biztos észrevetted már akár másokon, akár magadon, hogy amikor sikerülnek a dolgok, és sikerül elérni, amit el szeretnénk, akkor jobb kedvünk lesz, akár a munkára, akár a másokkal való együttműködésre.

És ezentúl, ha az emberek termelnek, és elérnek dolgokat, akkor szerinted mi történik a büszkeségükkel?

Megerősödik.

És vajon mi történik a csapatszellemükkel? A munkakedvükkel?

Az is megerősödik.

Ezzel szemben, ha nem érnek el dolgokat, nem teljesítik, amit kitűztek, – és ezt magunkon figyelhetjük meg a legjobban, hogy nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy szeretnénk – ilyenkor hogy megyünk haza? Fáradtak vagyunk, hiányzik a motiváció. Otthon megkérdezik, milyen napunk volt, mire mi unottan odabökjük, hogy rendben volt, de csak azért, mert ahhoz sincs igazán kedvünk, hogy beszéljünk róla.

Szerinted neki mihez lenne kedve? Dolgozni?Aztán megkérdik, akarunk-e csinálni valamit, de ahhoz már nincs kedvünk. Inkább TV-t nézünk. Nincs energiánk mást csinálni.

A csapatszellem, és a munkakedv gyengült.

És persze ha az ember folyamatosan abba ütközik, hogy nem tudja elérni azt, amit el akarna érni, akkor a csapatszellem és a munkakedv igazán gyenge lesz. És ezekre nem lehet rábeszélni az embert. Nagyon frusztráló lehet, amikor megpróbáljuk a munkakedvre rábeszélni az embert. Beszélünk hozzá, megpróbáljuk felrázni, felélénkíteni, és a végén akár a mi kedvünk is elmehet az egésztől.

Sokkal hatásosabb lehet egy másik megközelítés, ehhez viszont bevezetésként itt egy nagyon fontos adat:

A csapatszellem, a munkakedv alapja a termelés.

Ha azt látod, hogy az emberek álldogálnak, és nem csinálnak semmit, akkor vajon hogyan tudod felébreszteni a csapatszellemet bennük, vagy egyáltalán felélénkíteni a munkakedvüket?

Ez egyszerű, adjunk nekik valami teendőt!

Igen, ez a válasz egyik része. De fontos, hogy olyan valamit adjunk nekik, amit meg is tudnak csinálni. És még ekkor is lehet, hogy nagyon lassan fognak beindulni, és nem fognak túl jól szórakozni.

Ha csak kitartóan rajta tartod őket, hogy csinálják, akkor hamarosan jól fogják érezni magukat, és jól fognak szórakozni. A munkakedvük, a csapatszellem megerősödik.

Ha van gyereked, vele is pont ugyanez a helyzet.

Sőt ezt a módszert még önmagunkon is használhatjuk. Néha magunkat is komolyabb erőfeszítés árán rá kell vennünk, hogy csináljunk valamit. Utána pedig nagyon jól érezzük magunkat, és örülünk, hogy nekiálltunk.

Próbáld ki, remélem hasznodra válik.

Ha hasonló gyakorlatias módszereket szeretnél az életedbe vagy cégedbe, akkor ajánljuk a Cégteljesítmény kulcsa képzést:

Mit is nyerhetsz belőle?

 • Hogyan tudod motiválni az embereidet?Hogyan tudod motiválni az embereidet?
 • Hogyan érheted el, hogy az embereid hatékonyabbak és termelékenyebbek legyenek?
 • Mi a titka annak, hogy a vezetőid és beosztottjaik önállóan cselekedjenek?
 • Hogyan tudod mérni a embereid hatékonyságát és termelékenységét?
 • Honnan tudhatod, melyik embereidben bízhatsz meg?
 • Hogyan lehetsz biztos abban, hogy nem lopnak meg, csapnak be, vagy ha mégis akkor, kik azok, és hogyan szabadulj meg tőlük fájdalom mentesen?
 • Mi a legfőbb csapatépítő erő és Mint vezető/tulajdonos mi a TE szereped ebben?
 • Miért van az, hogy alig lehet találni egy normális embert a munkákra? - Te hogyan tudsz ezen változtatni a cégedben?
 • Milyen emberekre is van valójában szükséged?
 • Mit kell erősítened ahhoz, hogy fejleszteni tudd a meglévő embereid és az újak képességeit – úgy, hogy ez gyakorlatilag nem kerül egy filléredbe sem!
 • Ha leesnek a bevételeid, pontosan mit kell tenned, hogyan kell szervezned, hogy ismét fizetőképesebb legyen a céged?

Mindez sok gyakorlattal, mert ezen a tréningen nem lehetsz néző!

FIGYELEM: A tréning a felépítése miatt csak korlátozott létszámban érhető el. Ez azt jelenti, hogy max. 8 fő vehet rajta részt! Ennek oka, hogy minden résztvevő személyes jellegű kérdéseivel, problémáival kielégítően fogunk foglalkozni, ha erre a résztvevő igényt tart.

Időpont: 2014. december 4-5.(10:00-17:00)

Ára: 150.000 Ft + ÁFA/fő

Akik eddig részt vettek, ezt mondták:

K. András

Sok használható eszközt kaptam. Ilyen volt például a felesleges extra munka kiszúrása, hogy valóban megértsék az utasításomat. Az előadó nagyon gyakorlatias volt, és jó példákat hozott fel. A légkör nagyon jó volt és másoknak is szívesen ajánlanám, mivel itt meg fogják tudni, hogy miért nem értik meg az utasításaikat. - K. A.

B. Csaba

Érdemes volt eljönnöm erre a tréningre, mivel sok használható eszközt kaptam. Például megértettem, hogy kiáramlás mennyisége hozza a beáramlást, ezért is rengeteget fogok telefonálni és időpontot egyeztetni bemutatókra. Az előadó minden szempontból kiváló volt, és a légkör is remek volt. Az én elvárásaimnak abszolút megfelelt, minden egyes tréning után jobb állapotban megyek haza, emellett azonnal használható gyakorlati tudást kapok. - B. Cs.

kzsolt

Ami kifejezetten tetszett az a szervezési tábla és a résztermék lista felállítása volt. Az előadó jól felkészült elméleti tudású, jó gyakorlati érzékkel rendelkező kitűnő oktató, és emellett sikerült egy jó légkört kialakítania. Megfelelt az elvárásaimnak, ezért szívesen ajánlom barátaimnak. Ez a tréning egy bőségesen megtérülő befektetés. - K. Zs.

szabotibor

Mindenképpen megérte eljönnöm erre a tréningre! Például olyanokat ismertem meg, mint a funkciós ciklus, megfigyelés, értékes végtermék résztermék lista… stb. Az előadó hozzáértését maximálisnak éreztem. Végig figyelemfelkeltő volt az egész előadás. Úgy gondolom, hogy ha valaki vezető pozícióban van, akkor mindenképpen részt kell vennie egy ilyen tréningen. - Sz. T.

TPL_KALLYAS_TOTOP