A “góré” tönkreteheti a céget. A Vezető értéke felbecsülhetetlen

A főnök hibáztatMekkora gond a vezetés kérdése az üzleti világban?

Ha a te céged kicsit is hasonlít a többire, akkor a vezetés lehet rá nagyon rossz vagy nagyon jó hatással is.

Felmérések szerint:

  • A vállalatok szerint a vezetői képzés a második legfontosabb dolog, amikor az idejük, energiájuk, és erőforrásaik beosztásáról van szó.
  • A vállalatok 75%-a úgy tartja, hogy a vezetői képzési programjuk nem elég hatékony.
  • Azok a cégek viszont, amelyek nagyon hatékonynak tartják a vezetői képzési programjukat, rengeteget fektetnek bele. Ha összehasonlítjuk ezeket azokkal a cégekkel, akik nem tartják hatékonynak a programjukat, akkor azt találjuk, hogy átlagban 60%-al több erőforrást fordítanak vezetői képzésre.
  • A vezetői képzést folytató cégek két harmada, azt állítja, hogy a teljesítmény mutatóik javultak. Ez azt jelenti, hogy majdnem kétszer annyi cégnél javulnak a mutatók, ha van vezetői képzés, mintha nincs.

Miért olyan fontos a vezetés?

Egy főnök mellett nem jó dolgozniA Forbes magazin cikke szerint a “Jó vezetők értéke a cég számára felbecsülhetetlen. A rossz vezetők tönkre teszik a céget” - ez a szalagcím igazán mindent elmond. Pontosan ezért érdekli a cégeket a vezetés.

Ahhoz, hogy a cégek ténylegesen előre tudjanak lépni, vezetőkre van szükségük, nem pedig górékra. Mi a különbség egy vezető és egy góré között? Itt van egy pár idézet, ami ezt elég tisztán érthetővé teszi:

  • A múltban a vezető az egy góré volt. Manapság a vezetőknek az embereik partnerévé kell válniuk... többé már nem vezethetnek pusztán a pozíciójukból fakadó hatalommal. - Ken Blanchard
  • A góré és a vezető között az a különbség, hogy míg a góré azt mondja “Csináld!”, addig a vezető azt, hogy “Gyerünk, csináljuk!” - E M Kelly
  • A góré félelmet gerjeszt, míg a vezető bizalmat. A góré hibáztat, a vezető helyrehozza a hibákat. A góré mindent tud, a vezető kérdez. A góré mellett a munka taposómalomnak tűnik, a vezető érdekessé teszi. - John Quincy Adams
  • A vezetés egyik feladata, hogy újabb vezetőket hozzon létre, nem pedig újabb követőket. - Ralph Nader
  • A vezető legfőbb feladata, hogy életben tartsa a reményt. - Joe Batten

Pusztán az tönkre teheti a céget, ha valaki górét játszik. Ezzel szemben a vezető új szintre tudja emelni, és mederben tudja tartani a dolgokat. Persze sok olyan ember van, aki valahol a “Góré” és a “Vezető” között van. Ők lehet, hogy nem ártanak a cégnek, de nem is nagyon lendítik előre.

Mit tehetsz, hogy hatékony vezetőid legyenek a cégedben?

Egy vezető érdekessé teszi a munkátSzámos olyan tréning van, amin te és a vezetőid résztvehettek. De, ahogy azt a fenti felmérésből láthattad, ezek elég időigényesek és költségesek lehetnek. És még a sikerességüket sem lehet előre jelezni.

A Hogyan növeld embereid hatékonyságát előadásunk pont azt célozza meg, hogy mit tehetsz te, és a vezetőid, hogy igazi vezetőként tekintsenek rátok, és nagy mértékben előre lendítsétek a céget.

Ez mindössze 2 óra, hiszen mi azt szeretnénk, ha lehetőséged lenne megnézni, és kipróbálni azt, amit kínálunk, és hogy abból te mit nyerhetsz. Nem áltatlak, ez az előadás 12 000 Ft lenne, ha pénzt kérnénk érte. Most az előbbi célból fakadóan díjmentes, és csupán annyit kérünk, annak tudatában értékeld a tőlünk kapottakat, hogy az előadás végén fel fogunk kínálni neked egy 150 000 Ft-os képzési csomagot, és szeretnénk ha ezzel kapcsolatban képes lennél döntést hozni. Ha te nem tudsz döntést hozni, mindenképp hozd magaddal azt, aki igen.

Legközelebb március 14-én pénteken tartjuk.

Jelentkezni ide kattintva tudsz

 

TPL_KALLYAS_TOTOP